Lepe Vossen
Bounce Back Martial Arts

LEPE VOSSEN - Een acht lessenreeks voor kinderveiligheid en -weerbaarheid


LEPE VOSSEN is een uniek en innovatief programma van Bounce Back Martial Arts dat tot doel heeft kinderen te informeren en te empoweren om zichzelf in veiligheid te houden, terwijl de klassieke valkuil van zoveel kinderveiligheidscursussen wordt vermeden: het inboezemen van angst in de geest van jonge mensen.

Het basisprincipe van LEPE VOSSEN is eenvoudig: het leert kinderen dat de meeste mensen goede mensen zijn die een kind nooit pijn zouden doen, maar dat er een klein aantal gevaarlijke mensen rondloopt waar ze zich bewust van moeten zijn.


Door kinderen te leren om de meest voorkomende ‘lokmiddelen’ en manipulatietechnieken te herkennen die worden gebruikt, krijgen kinderen meer zelfvertrouwen over de wereld en zijn ze veiliger omdat ze weten wie ze kunnen vertrouwen. Een zelfverzekerde, alerte en communicatieve jongere is veel beter in staat misbruik en geweld te vermijden – en gewoon veilig te blijven.


In het bijzonder schuwt LEPE VOSSEN het voorbijgestreefde idee van 'stranger danger'. Omdat meer dan 80 procent van de daders bekend is bij het kind of de familie van het kind, is het een vergissing om kinderen bang te maken voor vreemden. Wanneer ze niemand om hulp mogen vragen, kan dit hen zelfs kwetsbaarder maken. Empowerment en vertrouwen zijn de belangrijkste boodschappen van deze cursus, niet paranoia en wantrouwen.


Deze unieke cursus is ontworpen door Bounce Back Martial Arts oprichter Hans Rombaut. Hans is gecertificeerd mental coach, bachelor in het sociaal werk, zwarte band en internationaal instructeur in Taekwon-Do. Hans helpt door middel van het Inspirerend Coachen, de leerstellingen van Taekwon-Do en principes van algemene zelfverdediging om jonge mensen een zelfverzekerder, krachtiger en veiliger leven te laten leiden, vrij van onnodige angst en zorgen.


Ouders en/of verzorgers worden aangemoedigd om samen met hun kinderen deel te nemen aan LEPE VOSSEN. Het is een boeiende, praktische cursus waarin technieken voor kinderveiligheid en zelfbescherming worden geleerd door middel van leuke spelletjes en oefeningen.


LEPE VOSSEN is een nieuwe benadering van kinderveiligheid die ouders en verzorgers in staat stelt te berusten in de wetenschap dat hun kinderen een leuk leven leiden en over de emotionele en fysieke vaardigheden beschikken om met gevaar om te gaan.

PRAKTISCH

Waar? Vrijetijdscentrum De Meermin Waasmunster, Polyvalente zaal B

Wanneer? 8 opeenvolgende woensdagnamiddagen van 6/9 tot 25/10/2023

Wie? 7-9 jarigen (trainen van 14:00 tot 15:00) en 10-12 jarigen (trainen van 15:00 tot 16:00) - ouders en verzorgers worden aangemoedigd aanwezig te zijn bij de trainingen!

Kostprijs: 197 €